Upah Haji Pakej Silver RM1,900

Upah Haji Pakej Silver RM1,900

UPAH HAJI, HADIAH TERBAIK UNTUK INSAN TERCINTA

Upah Haji ialah mengupah seorang yang telah pun menunaikan fardhu haji untuk dirinya sendiri dengan sempurnanya untuk melakukan fardhu haji bagi orang lain pula.

Orang lain itu maksudnya samada telah meninggal dunia yang berupaya semasa hidupnya, tetapi tidak mengerjakan haji atau orang yang mempunyai cukup syarat wajib haji tetapi tidak mampu mengerjakan hajinya sendiri kerana keuzuran (sakit) yang tiada harapan untuk sembuh atau terlalu tua umurnya dan tidak mampu dari segi kesihatan untuk pergi sendiri menunaikan fardhu haji di Tanah Suci.


Mengapa upah haji adalah pemberian terbaik?

Hukumnya diharuskan oleh Syarak menurut jumhur fuqaha berdasarkan hadith daripada Nabi ﷺ:

– حَدَّثَنَا مُوسَى بْنُ إِسْمَاعِيلَ حَدَّثَنَا أَبُو عَوَانَةَ عَنْ أَبِي بِشْرٍ عَنْ سَعِيدِ بْنِ جُبَيْرٍ عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ -رضي الله عنهما-: “أَنَّ امْرَأَةً مِنْ جُهَيْنَةَ جَاءَتْ إِلَى النَّبِيِّ -صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ- فَقَالَتْ: إِنَّ أُمِّي نَذَرَتْ أَنْ تَحُجَّ فَلَمْ تَحُجَّ حَتَّى مَاتَتْ، أَفَأَحُجُّ عَنْهَا؟ قَالَ: نَعَمْ حُجِّي عَنْهَا، أَرَأَيْتِ لَوْ كَانَ عَلَى أُمِّكِ دَيْنٌ أَكُنْتِ قَاضِيَةً؟ اقْضُوا اللَّهَ، فَاللَّهُ أَحَقُّ بِالْوَفَاءِ”.

Maksudnya: Imam al-Bukhari meriwayatkan daripada Ibnu Abbas RA : Seorang wanita dari Juhainah datang menemui Rasulullah ﷺ dan berkata: “Sesungguhnya ibuku telah bernazar untuk menunaikan haji, apakah aku perlu menunaikan haji bagi pihaknya?”. Jawab Baginda : “Ya,tunaikanlah haji untuknya. Apa pandangan kamu kalau ibu kamu berhutang, apakah kamu perlu melunaskannya?”. Jawabnya : “Ya”. Sabda Baginda : “Tunaikanlah hutang Allah dan hutang Allah lebih berhak untuk dilunaskan.

Sumber : http://muftiwp.gov.my/ms/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/1313-al-kafi-433-hukum-badal-haji


KRITERIA PELAKSANAAN UPAH HAJI

 • Pengelola Umrah berdaftar LKU 0396
 • Pelaksana Upah Haji Dilakukan Oleh Permastautin Tetap Mekah, Pekerja Di Haramain, Warga Nusantara Di Mekah, Dan Pelajar Universiti Tempatan
 • Servis Yang Pantas Dan Profesional. Semua Urusan Direkodkan Dan Mempunyai Invois Serta No Siri Resit Pembayaran.
 • Tiada Caj Tersembunyi
 • Proses Bayaran Ansuran Diterima Untuk Memudahkan Urusan Anda


UPAH HAJI PAKEJ SILVER TERMASUK :

 • 1 x Upah Haji
 • 5 Liter Air Zam-Zam
 • Sijil Upah Haji
 • Wakaf Al-Quran

*Tertakluk kepada terma dan syarat syarikat.Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Deposit / Wang Pendahuluan / Bayaran
Upah Haji Silver Package RM1,900
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Adalah Dengan Ini Saya Bersetuju Mewakilkan Kepada Pihak Madini Travel & Tours Sdn Bhd Dan Rakan Partners Madini Travel Untuk Menyempurnakan Urusan Perlaksanaan Upah Haji Bagi Pihak Penama Seperti Penama Di Atas, Pada Tahun Ini Kerana Allah SWT.

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

 • Anda mesti memasukkan emel payment.madini@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
 • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMadini Travel & Tours Sdn Bhd
No. Akaun562405617579
Buka Maybank2u  

PENGESAHAN


WhatsApp Kami